Onze hoofdsponsor
logocanon caninsite

 

Clubkampioenschap 2008

Afgelopen zaterdag verzamelde zich een klein honderd judoka’s in de Dojo van Zempo. Voor een overvolle tribune en een afgeladen kantine, werd er in de diverse gewichtsklassen op het scherp van de snede gestreden om het kampioenschap. De strijd in de seniorenpoule zorgde voor een geweldige ambiance. Het publiek reageerde van muisstil tot laaiend enthousiast.

Voor het eerst in de historie van de clubkampioenschappen deden de judoka’s van de onlangs opgerichte afdeling  in Winschoten mee. Een opvallend debuut was daarbij weggelegd voor Pascal Drenth en Glenn Beenhakker. Beide judoka’s lieten de meer ervaren judoka’s in Pekela achter zich en namen de gouden plak mee naar de roos in de regio. Opmerkelijk mag ook de prestatie genoemd worden van onder andere Vincenth Erdman. Deze getalenteerde judoka zag, ondanks het feit dat hij in een zware poule zat,  zijn techniek en inzet bekroond met een zilveren plak 

’s Avonds werden nog een aantal kampioenen tijdens de jaarlijkse feestavond van Zempo gehuldigd. Eerst waren de jongste judoka’s aan de beurt die middels OOG toernooien de eerste wedstrijd ervaring kunnen opdoen voordat ze aan de grote judotoernooien in het land beginnen. De prijzen werden verdeeld tussen Anouk Roelfsema. Nina Hensens, Martijn Zuur, Rianne Zuur en Anouk Hulzebos.

Algemeen Clubkampioen over het afgelopen jaar werd onbetwist Vincent Bes. Hij presteerde veruit het beste op de grote toernooien. Renate Koning werd tweede. De ongeslagen OOG Kampioen van 2006, Valico Namojev wist beslag te leggen op de derde plek.

Prijswinnaar v.l.n.r.: Valico Namojev, Renate Koning en Vincent Bes