Onze hoofdsponsor
logocanon caninsite

 

Renate Koning excelleert in Veendam

 

Afgelopen zaterdag vetrokken dertien Zempo judoka’s naar een kwalitatief goed bezet judotoernooi met ruim 500 deelnemers in Veendam en kwamen terug met negen prijzen. Coach / trainer Alexander Sulava merkte op, dat dit eerste internationale judotoernooi in de Parkhal van Veendam, een verrijking is voor Oost-Groningen. Een goede organisatie, een prima accommodatie, een uitstekende sfeer en topjudoka’s uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, beloven een goede toekomst voor dit toernooi.

Een regionale topper op dit toernooi was Renate Koning. Ze was zwaar ingepould en behaalde met fel maar technisch judo in combinatie met tactisch inzicht, de hoogste podiumplaats. Goud was er ook voor Sander Cords. Zeer goede tegenstanders werden, in deze  voor hem min meer een thuiswedstrijd, overtuigend met goed judo verslagen. Ian Klap kwam laat in vorm. Na zeer matige voorrondes behaalde hij zijn normale wedstrijdvorm en werd verdiend eerste.

Esmay van Klaveren werd met het kleinst mogelijke puntverlies tweede. Judoënd kwam ze niets tekort, trad zeer bescheiden op maar het ontbrak haar nog aan tactisch inzicht. Een door griep geplaagde Alexander Zhang behaalde met zuinig judo de tweede plek.

Jasper Cords had niet verwacht een derde podiumplaats te kunnen behalen, maar hij presteerde uitstekend. In de voorrondes verloor hij onterecht en in een latere partij miste hij wedstrijdscherpte. Sander Bes judode oogstrelend maar was erg voorzichtig, waardoor brons het maximum haalbare was. Jesse van Oosten had een off-day. Met te slordig en niet geconcentreerd judo behaalde toch nog een verdienstelijke derde plek.

De vierde plaats voor de zeer zwaar ingepoulde en goed judoënde Marika Sjamojeva was voor haar een uitstekende prestatie