logz

Budo Systema

Een vorm van vechtkunst zonder regels.

Het belangrijkste kenmerk is dat eenieder zich in elke situatie of plaats kan verdedigen! Deze vechtkunst is een mix van traditionele oosterse vechtkunsten zoals Karate, Jiu-jitsu en Muay Thai en het Russische Systema

Deze vorm van vechtkunst is ontwikkeld door en voor de Russische Special Forces (Spetsnaz) en andere speciale eenheden. Deze vorm van vechtkunst kenmerkt zich door geen gebruik te maken van pakken, rangen, banden en of regels. Voorop staat dat eenieder zich in elke situatie op elke plaats kan verdedigen en kan overleven. De trainingen richten zich op diverse aspecten. Het belangrijkste waar veel aandacht aan besteed wordt, is het mentale aspect.

Onder druk raken raken mensen namelijk gestrest en dan is de situatie net even anders dan je had geleerd tijdens de les en blijkt dat die mooie techniek toch niet werkt of je bent het vergeten.
Bij Budo Systema leren we jou onder alle omstandigheden kalm te blijven. Techniek is bij deze vechtkunst niet het belangrijkste al krijg je daar natuurlijk genoeg van mee, wel natuurlijk bewegen en dat toepassen.
Wij laten dan ook veel mooie technieken, die in de praktijk niet functioneel bleken, achterwege.


Theo Postema is onze ervaren trainer.
De training: donderdagavond 20.30 - 21.30 uur.