logz

Conditietraining voor 55 plussers.

Bewegen is een leuke manier om van het leven te genieten. Het is goed voor lichaam en geest, maar vooral ook plezierig. Het mooie aan bewegen is dat zelfs kleine beetjes helpen. Bewegen zorgt voor behoud een van actieve leefstijl, ontspanning, gezelligheid en nieuwe sociale contacten. Kortom u bent nooit te oud om te bewegen en de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Judo en Fitnessvereniging Zempo wil haar leden plus nieuwe leden, deze mogelijkheid bieden. Uit Amerikaans onderzoek in de leeftijdscategorie 50-72 jaar blijkt dat er in de groep onderzochten die niets aan sport doen, vier keer zoveel mensen zijn overleden dan uit de groep onderzochten die wel aan sport deden. Dit over een periode van maar 8 jaar.

Naarmate men ouder wordt, moet men de volgende spiraal zien te doorbreken:

minder bewegen:

  • betekent overgewicht
  • betekent stijvere gewrichten
  • betekent nog minder bewegen
  • betekent allerlei kwalen


  • Het is niet verstandig om ineens op een intensieve manier te gaan sporten, omdat er dan een grote kans op blessures ontstaat. Bewegen op een matige, gecontroleerde manier is veel beter. Voor ouderen zijn duursporten beter dan intensieve sporten.

    Seniorenfitness is bijvoorbeeld gericht op verbetering van de hartfunctie. Bewegen zorgt ervoor dat de hartspier beter functioneert en dat de longen plus hersenen beter functioneren. Het totale bloedvatenstelsel wordt gezonder of blijft gezond.

    Verder verbetert bewegen de algemene lichamelijke conditie. Maar waar is bewegen nu allemaal goed voor? 10 goede redenen om meer te gaan bewegen.